CASE - maralago

"Jag har lång erfarenhet i branschen och är van beställare. När man hittar en klockren leverantör som man kan lita på fortsätter man gärna anlita den" - VD Johan Nämnd

Dalahallar ger oss robusta hus av en och samma byggare

I flera år har fastighetsbolaget Maralago AB anlitat Dalahallar för sina husbyggen – alltid med goda resultat och smidiga processer. De senaste åren har de inte ens tagit in offerter från andra byggare. ”Det finns ett enormt värde i att veta vad man får och vem man har att göra med”, säger bolagets vd Johan Nämnd.
– Jag har lång erfarenhet i branschen och är van beställare. När man hittar en klockren leverantör som man kan lita på fortsätter man gärna anlita den, säger Johan Nämnd, vd för Maralago AB.

Maralago AB äger och förvaltar egna fastigheter i Falun samt utför förvaltning åt andra fastighetsägare, bland annat åt det börsnoterade bolaget NP3 Fastigheter. Bolaget har låtit Dalahallar uppföra fyra hallar sammanlagt under årens lopp. Utöver det har bolagen bakom konceptet Dalahallar, innefattande Västerdala Tak AB, Falu Mekaniska Verkstad AB och Plåt-Lars AB, utfört flertalet entreprenader genom åren.

​​​​​​​– Vi hade inte anlitat dem år efter år om vi inte var säkra på att vi får kanonbra kvalitet. Det finns också ett enormt värde i att vi snabbt och smidigt får en tät kåk av en och samma entreprenör, så att man slipper blanda in en massa olika, säger Johan Nämnd, vd för Maralago AB.
"De senaste åren har vi aldrig ens tagit in offerter från någon annan
eftersom vi är så nöjda med vad vi får"
- VD Johan Nämnd.

Smidigt att de har allt inhouse

De två senast uppförda husen är belägna på industriområdet Ingarvet i Falun, där hyresgästerna Midroc, AD Bildelar och Bravida just nu huserar. Byggnaderna omfattar 1 500, respektive 900 kvadratmeter.

– Bortsett från platta, markarbeten och vissa installationer har Dalahallar levererat hela huset. De har gjort komplett stålstomme, smiden, vägg och tak samt ytskikt. Allting andas kvalitet i materialval och konstruktion . Det är en stor fö rdel att de kan hålla med alla de bitarna inhouse, säger Johan Nämnd.

Något som har varit till stor hjälp vid byggena är den flexibilitet och lyhördhet som Dalahallar uppvisar när det behöver göras förändringar eller speciallösningar under resans gång.

​​​​​​​– Vi kom på lite speciallösningar till de sista kåkarna under resans gång, med andra typer av fönster och sådant. De visade stor flexibilitet och kunde snabbt tillgodose önskemålen och lösa våra problem

Det är aldrig några oklarheter

Johan Nämnd uppskattar avsaknaden av krångel – att det inte har varit några oklarheter vad gäller tidsramen för byggena eller konstigheter kring de ekonomiska kalkylerna.

– Jag har mycket stort förtroende för Patrik Källander – det man kommer överens om är också vad som gäller. Det är annars vanligt i byggbranschen att entreprenörer kommer dragandes med tillkommande saker i efterhand. Det händer aldrig med Dalahallar, säger Johan Nämnd.

Han berättar att Maralago tidigare brukade konkurrensutsätta byggarna och ta in offerter från flera håll för att pressa priserna. Men han ser inte någon anledning till det längre.

​​​​​​​– Man skulle säkert kunna spela lite med priset genom att ta in offerter från flera entreprenörer, men det är för stora risker med det. De senaste åren har vi aldrig ens tagit in offerter från någon annan eftersom vi är så nöjda med vad vi får. Det finns ett enormt värde i att veta vad man får och vem man har att göra med, säger Johan Nämnd.

Fakta

Entreprenad: Total inkl. projektering/ K och A ritningar Omsättning: 7,8 Miljoner Projekttyp: Komplett överbyggnadStomme/block/yttertak/entresol
Projekttid: 2 År inkl projektering .

Kontaktuppgifter

Johan Nämnd - Beställare

E-mail: johan@maralago.se
Tel : 070 360 02 98